Trine A
Mit forløb med Michael Fester og Festerchallenge startede reelt tilbage i starten af 2014 hvor vi startede et træningsforløb der blev min indgang ind i triathlonens verden. Jeg havde lyst til at komme igang med denne sport, men var også noget skeptisk ved om det var noget jeg havde nogle evner for. Jeg kunne jo ikke svømme crawl! Min erfaring med cykling var tonsvis af spinningstimer, samt kun få timer en racercykel og selvom jeg jævnligt løb, så var det bestemt heller ikke én af mine forcer.
Michael som i forvejen kendte mig fik mig dog overbevist om, at triathlon var lige noget for mig. Vi blev enige om, at starte et personligt træningsforløb frem mod mit mål som var OL distancen til Bellevue triathlon. For mig var tanken om denne distance vild: 1500 m svøm i havet, 40 km cykling og 10 km løb. Wauw, det virkede helt uoverskueligt, at jeg skulle kunne være stand til at gennemføre alle 3 discipliner ud i et!!
Michael tog med i svømmehallen og fik mig sat igang med at lære crawlteknikken. Det krævede også mange træningstimer for mig alene, men det var fantastisk at have ham at dele mine frustrationer, aha-oplevelser og til sidst succes’er i vandet med.
Træningsforløbet indeholdt desuden personlig træning med løb, cykling og coretræning i fokus. Michael hjalp mig også med vejledning til hvilket noget udstyr jeg havde behov for at indkøbe.. Triathlon kan være en dyr udstyrssport at sport at starte på og her var det rart med vejledning om ” need to have” og ” nice to have”.
Med Michaels hjælp fik jeg langsomt styr på formen, udstyret og alle 3 discipliner. Mit mål blev nået og jeg var blevet helt grebet af denne fantastiske sport! Jeg ville mere! Samme sæson blev det også til Kronborg 1/2 ironman også med Michael som træner…igen en helt igennem god oplevelse.
I sæsonerne 2015 og 2016 er jeg fortsat mit træningsforløb med Michael. Begge år med Copenhagen Ironman som hovedmålet.
Træningen har været en kombination af holdtræning på et lille lukket hold og personlig træning.
Der har været adskillige timers fælles træningstilbud ugentlig med både svømmeundervisning, løbetræning, coretræning og cykelture. Der har været månedlige statussamtaler til at sikre, at man var på rette vej. Samt der har været holdt diverse arrangementer af social karakter, vi har stillet op til diverse løb og stævner….og ikke mindst været på 1 uges helt genial træningsferie i Sydspanien.
Også de inkluderede timers fysioterapi-og massage har været et stort plus til at sikre, at kroppen kan overkomme de belastninger den bliver budt. Ømme muskler, overbelastninger og skader kan være svære at undgå, så det er fantastisk også at have den mulighed for rådgivning og behandling.
Det har for mig været fantastisk at være på et lille hold hvor vi alle har arbejdet målrettet frem mod det samme. Vores forudsætninger og målsætninger har været forskellige, men der har været et fantastisk sammenhold. Vi har haft respekt for hinanden og kunne drage nytte af hinandens erfaringer. Den fælles træning er blevet tilrettelagt så alle kunne være med uanset niveau. Træningen blev tilpasset den enkelte, således at vi alle fik udfordringer og muligheder for udvikling.
Samtidig synes jeg også, at det er uvurderligt med de personlige træningstimer og den tætte kontakt med Michael. Michael og jeg har i fællesskab vurderet hvad den personlige træning skulle indeholde: svøm, cykling, løb, core eller samtaler. Dette hjælper til at holde fokus, motivation og troen på, at målet er indenfor rækkevidde. At træne frem mod en ironman er en lang rejse med op og nedture. Her er det virkelig en stor hjælp både at have støtte fra holdkammerater som står i samme situation og en træner der hjælper én til at styre igennem det hele.
Alle mine mål indenfor triathlon er blevet nået med Michael og Festerchallenge ved min side. Med dette samarbejde har jeg fortsat min udvikling inden for både svøm, cykling og løb….og ikke mindst lært at “huske smilet”.
Share This